Materazziju lova i od The Suna

Materazziju lova i od The Suna

Adnan Beganović

Odbrambeni fudbaler Intera i talijanske fudbalske reprezentacije, Marco Materazzi, oporavlja se od povrede ali u isto vrijeme podebljava svoj bankovni raćun tako što na sudu dobija parnice protiv engleskih medija.

Nakon što je dobio sudske sporove protiv Daily Maila i Daily Stara, Marco Materazzi je izašao kao pobjednik i u sudskom sporu protiv engleskog tabloida The Suna.

Talijanski odbrambeni fudbaler tužio je engleske medije zato što su pisali da je u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine rasistički vrijeđao Zinedine Zidanea koji ga je potom udario glavom, te zaradio crvrni karton.

Advokat talijanskog fudbalera, Stefen Heffer potvrdio je da The Sun mora isplatiti novčanu kompenzaciju ali iznos nije htio otkriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.