Mateus čeka smjenu Antića

Nijemac sjeda na klupu Srbije

Mateus čeka smjenu Antića

D. Banović

Proslavljeni fudbaler i reprezentativac Njemačke, Lotar Mateus, biće novi selektor Srbije, Ukoliko upravni odbor Fudbalskog saveza ove zemlje u srijedu smjeni Radomira Antića.

Čelnici FS Srbije će pokušati da sa Antićem revidiraju ugovor, a ukoliko ne dođe do sporazuma, onda će ovaj ugovor, po kojem Antić mjesečno zarađuje 100.000 evra, biti raskinut. Nekadašnjeg trenera Real Madrida, Barselone, Ovieda i Atletiko Madrida na kormilo Srbije doveo je Tomislav Karadžić, koji je danas glavni zagovornik njegove smjene.

Predsjednik FSS, Karadžić je već obavio razgovore sa Mateusom i to nakon što je njegov poziv da preuzme reprezentaciju odbio Milovan Rajevac, koji će ostati na kormilu Gane.

Mateus je kao trener Partizana ostao u lijepom sjećanju, jer je ovaj klub doveo 2003.godine do grupne faze Lige šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.