Mathieu Debuchy prelazi u Arsenal?
Foto: EPA

Još jedan Francuz na Emiratesu

Mathieu Debuchy prelazi u Arsenal?

Midhat Šljivak

Francuski fudbaler iz redova Newcastle Uniteda, Mathieu Debuchy, mogao bi ovog ljeta postati igrač Arsenala.

Nakon što je Topnike napustio Bacary Sagna, koji je prešao u redove Manchester Cityja, tim s Emiratesa traži zamjenu za reprezentativca Francuske na poziciji desnog beka.

Mnoga imena su se povezivala s prelaskom u Arsenal. Igrač Toulousea Serge Aurier je bio na korak od dolaska u londonski klub, ali je ponuda Arsenea Wengera odbijena od strane francuskog kluba.

Rukovodstvo Arsenala zbog toga okrenulo drugim opcijama. France Football navodi kako će Wenger pokušati dovesti desnog beka Newcastle Uniteda Mathieua Debuchyja, te da su već započeli pregovore o njegovom dolasku.

Debuchy je protekle sezone odigrao jako dobro u dresu Newcastlea, što mu je donijelo i poziv u reprezentaciju Francuske za Mundijal u Brazilu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.