Mathijsen: Holandija može biti prvak

Mathijsen: Holandija može biti prvak

Edmir Škorić

Mnogi Holandiju ne vide kao jednog od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, no stoper "tulipana" Joris Mathijsen je optimista i vjeruje da njegova reprezentacija može osvojiti naslov svjetskog prvaka.

"Uvjereni smo da možemo napraviti dobar rezultat u Južnoj Africi. Ako Grčka može osvojiti Europsko prvenstvo, onda Holandija svakako možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo", kazao je Mathijsen za Goal.com, te dodao.

"Ima oko sedam ili osam momčadi kojima je cilj osvojiti turnir i Holandija je jedna od tih momčadi. Samo jedna ovog ljeta može osvojiti SP, dok će nekoliko momčadi u razočarenju napustiti turnir".

Bivši igrač AZ Alkmaara ističe kako su on i njegovi saigrači puno naučili iz prethodnih natjecanja.

"Naučili smo puno iz protekla dva velika turnira i to će nam biti korisno ovog ljeta. Ne možemo biti zadovoljni nakon nekih dobrih igara u grupnoj fazi", dodaje HSV-ov defanzivac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije