Matić: Želimo na Mundijal u Rusiju

Srbijanski fudbaler o predstojećim kvalifikacijama

Matić: Želimo na Mundijal u Rusiju

D. Vejo

Fudbaler Chelsea i reprezentacije Srbije, Nemanja Matić igra u odličnoj formi ove sezone.

Ova činjenica u dobroj mjeri raduje novog selektora Orlova Slavoljuba Muslina koji najviše nade kada je u pitanju sredina terena, polaže upravo u igrača Chelsea. Fudbalerima Srbije predstoje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a da bi stigli do istog potrebno je da savladaju Vels, Austriju, Republiku Irsku, Moldaviju te Gruziju koji su im glavni konkuretni u grupi D.

"Biće teško plasirati se na Mundijal u Rusiji. Naši protivnici nisu ni malo naivne ekipe baš naprotiv, opuštanje u takvim utakmicama uvijek može koštati povoljnog rezultata. Naši protivnici nisu ni malo naivni, ali nisu ni bolji od nas", ističe za srbijanske medije vezni igrač, Nemanja Matić.

Orlovima predstoje test utakmice. A prvu utakmicu igraju već u srijedu protiv selekcije Kipra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti