Matković: Bilo je pritiska, ali išli smo na sve ili ništa

Kadetski reprezentativac BiH

Matković: Bilo je pritiska, ali išli smo na sve ili ništa

Treći put uzastopno kadetska fudbalska reprezentacija BiH izborila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Naši fudbaleri su danas u odlučujućem trećem kolu elitne runde kvalifikacija pobijedili Dansku s minimalnih 1:0, te tako osvojili prvo mjesto u grupi 6, a zbog velikog uspjeha ponosan i sretan je reprezentativac Dragan Matković.

Ovaj Bijeljinac koji nosi dres Vojvodine izjavio je kako je uoči utakmice postojao pritisak, međutim na kraju je, kako kaže, zasluženo slavio naš nacionalni tim.

"Teško je opisati kako se danas osjećam. Izboriti po treći put plasman na Evropsko prvenstvo nije mala stvar, to je veliki uspjeh, a na nama je da se spremimo i pokažemo kvalitet koji imamo", izjavio je mladi Matković za SportSport.ba, pa se osvrnuo na sam meč.

"U prvo poluvrijeme smo ušli slabije nego inače, jer igrali smo prethodno dvije jake utakmice i malo se osjetio umor. No, kasnije smo smirili glave, zabili gol i na kraju zasluženo slavili. Slagao bih kada bih rekao da nije bilo pritiska, ali znali smo šta nam donosi ovaj meč i išli smo na sve ili ništa", istakao je Matković.

Matković je inače od prošlog ljeta član Vojvodine, a u redove novosadskog kluba je stigao iz Zvijezde 09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi