Matthaus kandidat za trenera Herthe

Prema pisanju njemačkih medija

Matthaus kandidat za trenera Herthe

Adnan Beganović

Jedan od najboljih njemačkih fudbalera svih vremena, Lothar Matthaus, svoju trenersku karijeru mogao bi nastaviti u berlinskoj Herthi koja je nakon niza loših rezultata otpustila Luciena Favrea.

„Hertha je veliki klub i voljan sam pričekati rasplet situacije. Bio bi to veliki zadatak za mene, a nadam se da će uprava kluba donijeti pravu odluku“, rekao je Matthaus za njemačke medije, koji neslužbeno doznaju da je upravo on najbliže klupi posrnulog diva iz Berlina.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Matthaus je vodio bečki Rapid, beogradski Partizan, brazilski Atletico Paranaense, Red Bull iz Salzburga, Maccabi iz Netanyje i mađarsku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.