Matthaus ponovo na klupi Partizana

Matthaus ponovo na klupi Partizana

Lothar Matthaus nalazi se vrlo blizu povratka na klupu beogradskog Partizana. Informaciju je prvo objavila beogradska Borba, a vrlo brzo i ostali mediji. Pojedini njemački mediji su također objavili ovu vijest, a imun nije ostao ni Goal.com.

Prema pisanju Borbe uprava Partizana je jako nezadovoljna taktikom Slaviše Jokanovića u utakmici protiv APOELA, te mu je već pronašla zamjenu u liku njemačke legende Lothara Matthausa. Matthaus je već vodio crno-bele kada su ostvarili najveći poslijeratni uspjeh plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka. 

Matthaus je za vrijeme svog mandata u Beogradu stekao veliki broj prijatelja, posebno među ljudima bliskih upravi Partizana, tako da nisu male šanse da se njemački stručnjak ponovo nađe na klupi tima iz Humske. 

Prema pisanju Borbe, glavni posrednik u pregovorima je glasnogovornik Partizana Marko Vjetrović, koji je inače kum s Lotharom Matthausom. Ipak, pojedini srbijanski mediji su odbacili ove napise iz jednog razloga. 

Naime, njemački mediji su napisali da je Vjetrović otišao u Ameriku na pregovore s Matthausom, a on se trenutno nalazi u Crnoj Gori. 

Šta će od svega biti ostaje da vidimo, ali u ovom trenutku je zasigurno najteže Jokanoviću, jer svi ovi napisi samo ruše atmosferu u timu Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.