Matthaus popljuvao Guardiolu: Za sve je on kriv

Bivši kapiten Bayerna

Matthaus popljuvao Guardiolu: Za sve je on kriv

Lothar Matthaus, bivši kapiten Bayerna i reprezentacije Njemačke, optužio je Pepa Guardiolu za sve probleme Bayerna u posljednje vrijeme.

"Sezona je bila nikakva. Uzeli smo naslov i ništa drugo... Ne razumijem politiku Guardiole. On toliko rotira igrače da vjerojatno u svlačionici niko nema pojma igra li ili je rezerva", izjavio je Matthaus za Sky Deutschland, a potom nastavio: 

"Guardiola je kriv za sve, jer je unio nesigurnost u tim. Po meni je njegov najveći problem što on ne vjeruje većini igrača. Kada je u kabini situacija takva onda i igrači prestanu vjerovati svom treneru. Uostalom, kako Pep može reći da je sezona za njega gotova. Što to znači? Da neće ni pokušati pobijediti Barcelonu?"

Ovaj 54-godišnji stručnjak vjeruje da bi Mourinho bio pravo rješenje za Bayern ukoliko bi Pep Guardiola napustio klub, a u posljednje se vrijeme sve više govori o odlasku Španca iz Minhena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.