Mauro Boselli zlatna kopačka
Boselli je jedan od najboljih igrača Argentine u ovom trenutku

Copa Libertadores

Mauro Boselli zlatna kopačka

Napadač novog osvajača Copa Libertadoresa Mauro Boselli dobio je zlatnu kopačku za najboljeg strijelca ovog takmičenja koje je inačica europske lige prvaka. Boselli je u tek završenoj sezoni postigao osam golova, jedan više od Rodriga Teixeire iz Palmeirasa i Jorge Nuneza iz Libertada.

Kroz cijelu sezonu Boselli je bio uz Verona ključni igrač Estudiantesa, te je takvim igrama zaslužio i poziv u nacionalni tim Argentine. Odličnim igrama skrenuo je pažnju mnogih europskih klubova na sebe, a kao najčešći budući klub spominje se Napoli. 

Mauro Boselli je karijeru započeo u dresu Boce Juniors, ali zbog velike konkurencije u napadu Boce pored Martina Palerma i Rodriga Palacia nije uspjeo dobiti šansu za dokazivanje pa je prihvatio ponudu Estudiantesa, te je postao Los Pincharratas. 

U dresu Boce Juniors je uglavnom ulazio s klupe, ali je bio aktivni sudionik u osvajanju Copa Sudamericana 2008. godine, kao i Clausure 2006, te Cope Libertadoresa 2007. godine. 

Najveće odlike njegove igre su brzina, borbenost do zadnje minute, te nevjerovatan osjećaj za postizanje gola. Njegovim ključnim golovima, dva u polufinalu Cope protiv Nacionala u Montevideu, te pobjedonosnim golom u finalu protiv Cruzeira Estudiantes je  osvojio svoju četvrtu titulu u historiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.