Maxi Lopez na pragu Milana

Maxi Lopez na pragu Milana

Argentinski napadač Maxi Lopez (27), koji je trenutačno član Catanije, trebao bi u zimskom prijelaznom roku otići na posudbu u AC Milan, objavili su talijanski mediji.

Milan se je već dogovorio s Catanijom, a i Lopez je rekao da bi rado karijeru nastavio na San Siru. Jedino što bi moglo spriječiti ostvarenje tog transfera je ako Milan uspije dovesti Carlosa Teveza iz Manchester Cityja.

Maxi Lopez je nogometnu karijeru počeo u River Plati, a 2005. godine stigao je u Barcelonu. No, u katalonskom klubu nije dobio pravu šansu, pa je nakon toga igrao za Mallorcu, FK Moskvu i Gremio, da bi 2010. godine stigao u Cataniju, gdje je odmah postao standardni prvotimac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.