Maxi Lopez sretan u Cataniji

Maxi Lopez sretan u Cataniji

Edmir Škorić

Maxi Lopez ističe kako je sretan u Cataniji, unatoč interesovanju brojnih talijanskih klubova nakon dobre sezone u Seriji A.

Maxi Lopez (26) u redove Catanije stigao je ovog januara iz brazilskog Gremija, no od njega se nije previše očekivalo, unatoč činjenici da je 2006. godine sa Barcelonom osvojio Ligu pvaka.

Ipak, u drugom dijelu sezone je odigrao 16 utakmica te postigao 10 golova. Izvršni direktor Catanije, Pietro Lo Monaco, procjenjuje vrijednost argentinskog napadača na 20 miliona eura.

"Sretan sam što sam član Catanije i sada sam koncentrisan isključivo na svoju budućnost. Nadam se da ću pomoći Cataniji da ostvari rekord i pobjedi Genovu u nedjelju, ali isto tako da ću postići još poneki pogodak", kazao je Lopez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti