Maxi pobjegao daleko od Wande i Maura Icardija
(Foto: EPA)

Karijeru nastavlja u Brazilu

Maxi pobjegao daleko od Wande i Maura Icardija

Midhat Šljivak

Iskusni argentinski napadač Maxi Lopez (34) karijeru će nastaviti van Evrope.

Čovjek kojem je karijeru obilježila činjenica da mu je najbolji prijatelj Mauro Icardi "oteo" suprugu Wandu Naru odlučio je da ode u Brzil.

Dogovorio je saradnju sa velikanom iz ove zemlje Vasco De Gamom i potpisao je ugovor do kraja 2019. godine.

Maxi je u karijeri promijenio veliki broj timova. Počeo je u River Plateu, a 2005. godine kao veliki talenat dolazi u Barcelonu.

Međutim, tu se nije snašao pa je mijenjao klubove kao na traci, ali nakon skandala sa Icardijem je pao u potpuno drugi plan i nikad nije uspio da dosegne karijeru koja mu se predviđala.

Vasco bi vrlo lako mogao biti njegov posljednji klub, a interesantno je svakako da je 2009. godine već igrao u Brazilu i to u redovima Gremija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi