Mazzarri: Juve ima vremena da se pripremi

Mazzarri: Juve ima vremena da se pripremi

Edmir Škorić

Napoli i Juventus će sutra odigrati zaostalu utakmicu 11. kola talijanske Serije A, a trener Napolitanaca Walter Mazzarri već je našao alibi za eventualni poraz.

Mazzarri smatra da je Juventus u prednosti jer ne nastupa u Evropi, pa stoga ima sedam dana da se pripremi, dok Napoli zbog nastupa u Ligi prvaka ima zgusnut raspored.

"Bianconeri imaju jednu sedmicu da se pripreme za utakmicu, a mi ne. Trče 1000 kilometara na sat", kazao je 50-godišnji Mazzarri za La Gazzettu dello Sport, dodavši još:

"Unatoč umoru, vjerujem da možemo zadržati visok tempo. Također, sutra je samo 12. kolo, tako da je sve još uvijek moguće".

Juventus je trenutno lider sa 25 bodova, Napoli je tek na osmoj poziciji sa 16 bodova, ali i na pragu osmine finala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.