Mbappe donio PSG-u pobjedu protiv Angersa

Slavili sa 2:1

Mbappe donio PSG-u pobjedu protiv Angersa

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a savladali su na domaćem terenu Angers (2:1) u okviru 31. kola Ligue 1.

PSG je poveo već u 12. minuti kada je Draxler sjajno uposlio Mbappea koji je pogodio za 1:0. Samo četiri minute kasnije domaći su ostali s igračem manje jer je Thiago Motta nakon krvničkog prekršaja dobio direktan crveni karton.

No, u 25. minuti Parižani su udvostručili svoju prednost. Kurzawa je ovaj put upisao asistenciju, a svoj drugi gol na meču postigao je Mbappe. U finišu meča Angers je uspio da smanji na 2:1 golom Ekambija, ali to je bilo sve što su uspjeli u ovom meču.

PSG je ubjedljivo prvi na tabeli sa 80 bodova, a drugoplasirani Monaco ima čak 17 bodova, ali i dvije utakmice manje. S druge strane, Angers je na 14. mjestu sa 32 boda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi