Mbappe je za njega veteran: Južnoamerički velikan ima 14-godišnjaka koji zabija za prvi tim!
Ovelar je ušao u historiju paragvajskog fudbala kao najmlađi strijelac ikada, sa 14 godina, devet mjeseci i 27 dana

Čudo neviđeno

Mbappe je za njega veteran: Južnoamerički velikan ima 14-godišnjaka koji zabija za prvi tim!

Nevjerovatna vijest dolazi iz Paragvaja, gdje je ispisana historija ne samo tamošnjeg fudbala, već vjerovatno i svjetskog. Barem ako govorimo o takmičenjima top nivoa...

U derbiju paragvajske lige između Olimpije i Cerro Portena (2:2), za gostujući tim se u strijelce upisao fudbaler koji, vjerovali ili ne, ima samo 14 godina.

Fernando Ovelar je rođen 6. januara 2004. godine, visok je 170 centimetara i igra na poziciji napadača, a priliku je u derbiju dobio od prve minute.

Već u 16. minuti, Ovelar je uspio da postigne gol i to u stilu najboljih napadača. Samo je potkopao loptu i poslao je u nebranjeni dio mreže, a potom je emotivno proslavio svoj prvi gol u seniorskom fudbalu.

Ovaj dječak je već jednom dobio priliku da zaigra za prvi tim Cerro Portena, a sada mu je pošlo za rukom i da dođe do gola - prvijenca kojeg će se sigurno sjećati dok je živ.

Inače, na stadionu Manuel Ferreira u Asuncionu je bilo prisutno 40.000 gledalaca, a viđena je prava drama jer su dva gola postignuta u sudijskoj nadoknadi. Acosta je u petoj minuti nadoknade doveo Cerro do prednosti 2:1, da bi Ortega iz penala u 12. minuti pogodio za konačnih 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi