Mbappe: Odlazimo uzdignutih glava
Foto: EPA

Napadač Monaca nema razloga za žaljenje

Mbappe: Odlazimo uzdignutih glava

Juventus je i u drugoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka savladao Monaco i tako se plasirao u finale ovog takmičenja. Stara dama je slavila sa 2:1, a jedini pogodak za Monaco je postigao talentovani Kylian Mbappe.

Mbappeov gol nije pomogao Monacu da dođe do pozitivnog rezultata, ali je, ipak, prekinuo sjajnu seriju Juventusa i Buffona, koji nije primio pogodak u Ligi prvaka još od novembra prošle godine i utakmice sa Sevillom.

"Suočili smo se sa sjajnom ekipom koja je bolja od nas. Bili su bolji od nas u oba susreta, nemamo za čime žaliti. Uspjeli smo daleko dogurati, ponosni smo, Francuska takođe. Dobro smo predstavljali našu zemlju i pokazali Evropi da smo dobar tim i da se možemo nositi sa najboljima", rekao je sjajni Mbappe nakon utakmice. 

"Uspjeli smo ih ugroziti samo u rijetkim situacijama. Protiv ovakvih ekipa to nije dovoljno, eliminisali su nas, ali odlazimo uzdignutih glava", izjavio je napadač Monaca, a zatim i prokomentarisao svoj nastup: "Gol koji sam postigao Buffonu ne znači puno, eliminisani smo, ali smo imali odličan nastup u takmičenju, počevši od preliminarne faze pa do play-offa, napredovali smo zbog naše snage i ofanzivne igre, nemamo za čime žaliti u našem nastupu u Evropi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi