U slučaju produženja sa Mbappeom PSG će drugom klubu morati isplatiti bogatstvo

Klauzula iz ugovora

U slučaju produženja sa Mbappeom PSG će drugom klubu morati isplatiti bogatstvo

A. Čaušević

Kylian Mbappe je budući najbolji igrač svijeta, a već nekoliko godina sreću da ga u svom timu ima PSG. 

Mbappeu s Parižanima ugovor ističe na ljeto 2022. godine. Sjajni Francuz je u velikoj dilemi da li otići ili produžiti saradnju.

"U periodu sam razmišljanja, ali ako potpišem novi ugovor s PSG-om bit će to na dugi niz godina", rekao je brzonogi napadač prije nekoliko dana.

Na Park prinčeva Mbappe je stigao na ljeto 2017. godine na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup za iznos od 180 miliona eura, ali uz razne klauzule.

Obavezni otkup se aktivirao ostankom PSG-a u ligi te sezone, do sada je su plaćene dvije rate od po 90 de 55 miliona eura. Dakle, Kneževi su za sada dobili 145 miliona.

Hoće li dobiti i preostalih 35 što se u vrijeme pandemije koronavirusa smatra pravim bogatstvom zavisit će od posljednje klauzule.

Naime, ukoliko Mbappe produži ugovor s PSG-om Parižani će onda biti dužni isplatiti Kneževima još 35 miliona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, ako odluči da ode kao slobodan igrač, onda će Monacova zarada od prodaje Mbappea ostati 145 miliona eura.

PSG će isplatiti Monacu i 35 miliona eura u slučaj da na ljeto prota Mbappa, što se trenutno čini vrlo nerealnim.

Top Komentari

amarosim
Prodati mbapa?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi