Mbappe srušio Messijev rekord u Ligi prvaka
Foto: EPA

Francuz nezaustavljiv

Mbappe srušio Messijev rekord u Ligi prvaka

U večerašnjoj utakmici 6. kola Lige prvaka PSG je razbio Basaksehir s 5:1 i potvrdio prvo mjesto u ovoj grupi.

Prva dva gola na utakmici zabio je Brazilac Neymar, a treći je djelo Kyliana Mbappea iz jedanaesterca. Tim golom Mbappe je postao najmlađi nogometaš koji je stigao do 20 pogodaka u Ligi prvaka.

Kylian Mbappe je 20. gol zabio s 21 godinom i 266 dana, čime je srušio rekord Lionela Messija koji je do 20 golova stigao s 22 godine i 355 dana. Na trećem mjestu je bivši španjolski nogometaš Raul (22 godine i 297 dana). Kasnije je na utakmici Mbappe zabio i peti gol za PSG. Što se tiče francuskih nogometaša više golova od njega u Ligi prvaka zabili su samo Benzema (67), Henry (50), Trezeguet (29), Griezmann (25) i Papin (22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi