McClaren: Dobra pouka za nas, ali i bolna

Wolfsburg "pao" u sudijskoj nadoknadi

McClaren: Dobra pouka za nas, ali i bolna

Edmir Škorić

Wolfsburg je na otvaranju nove sezone njemačke Bundeslige, kao gost, poražen od minhenskog Bayerna (1:2).

Bayern je poveo golom Riberyja i imali su potpunu dominaciju u prvom poluvremenu. Potom je engleski stručnjak umjesto Pekarika u igru ubacio Misimovića, a igra Wolfsburga dobila je svoj smisao.

U 55. minuti je to urodilo plodom. Misimović je izveo korner, a naš drugi reprezentativac Edin Džeko glavom matirao Butta za 1:1. I kada se činilo da će aktuelni i bivši njemački prvak podijeliti bodove, Schweinsteiger je u 91. minuti savladao Benaglija za konačnih 2:1 ukorist Bavaraca.

"Poraženi smo na najgori mogući način i naravno da smo jako razočarani", kazao je Steve McClaren za službenu stranicu kluba, dodavši:

"Vratili smo se u drugom poluvremenu sa puno više strasti u igri. U prvom poluvremnu smo im dali previše poštovanja. To je dobra pouka za nas, ali i bolna".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.