McClaren: Dotakli smo dno!

Englez odlazi prije Džeke iz Wolfsburga?

McClaren: Dotakli smo dno!

Edmir Škorić

Nijemci, preciznije čelni ljudi Wolfsburga bili su oduševljeni kada su na mjesto trenera imenovali Stevea McClarena (49). Bivši engleski selektor bio je ujedno i prvi Englez na klupi nekog bundesligaša.

McClaren je postao neprijatelj Wolfsburgovih tifoza, jer je u prvom dijelu sezone na klupi tog kluba, iako sa igračima kao što su Džeko, Diego, Grafite..., napravio - ništa!

Vukovi su u 17 prvenstvenih utakmica osvojili svega 19 bodova i nalaze se na 13. poziciji tabele. Uz sve to, ostali su bez ikakve mogućnosti da na kraju zaigraju u Evropi, nakon što ih je sinoć, na njihovom terenu, eliminisao drugoligaš Energie Cottbus iz DFB-Pokala (1:3, gol Džeke).

"Ovo danas, jednostavno, nije bilo dobro. Nije bilo dovoljno dobro tokom čitavog prvog dijela sezone. Razočaran sam i frustriran. Dotakli smo dno", izjavio je vidno očajni McClaren po završetku sinoćnje utakmice.

Špekulacije o odlasku iz Wolfsburga McClaren nije želio potvrditi, kao niti demantovati:

"Još je rano da se o tome priča. Niko ne zna što će se dogoditi u narednim danima, no činjenica je da klubu smjesta trebaju neke promjene."

McClarena pamte i po tome što nije uspio odvesti englesku reprezentaciju na EP 2008. godine, iako je sedam mjeseci kasnije preuzeo Twente i sa momčadi iz Enschedea došao do naslova holandskog prvaka-

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.