McGeady potpisao za Spartak Moskvu

Bivši igrač Celtica

McGeady potpisao za Spartak Moskvu

Edmir Škorić

Škotski Celtic i službeno je saopštio vijest kako je Aiden McGeady (24), dojučerašnji veznjak tog kluba, pojačao redove ruskog Spartaka iz Moskve.

Aiden McGeady (rođen 4. aprila 1986. godine) je uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao četverogodišnji ugovor sa moskovskim Spartakom, koji je Celticu na ime odštete isplatio 10 miliona funti.

McGeady je u Celtic stigao 2001. godine i odigrao je preko 250 utakmica za "zeleno-bijele". Prošle sezone je nastupio 49 puta (sva natjecanja) i postigao sedam pogodaka, uz to osam puta je i asistirao.

Trenutno je reprezentativac Republike Irske, za koju je do sada odigrao 32 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.