McLeish ne želi izgubiti Benta

Aston Villa

McLeish ne želi izgubiti Benta

Edmir Škorić

Alex McLeish, menadžer Aston Ville, poručio je da ne želi izgubiti napadača kakav je Darren Bent.

Bent je u malom sukobu sa klubom iz Birminghama nakon što je viđen u Božićnoj kupovini za vrijeme dok je njegova momčad izgubila od Liverpoola na Villa Parku (0:2). Engleski reprezentativac se kasnije javno ispričao.

Počela su nagađanja da će Villa prodati svog u povijesti najskupljeg igrača, no sve je to demantirao menadžer McLeish.

"Napadačke sposobnosti kakve ima Darren bilo bi teško nadoknaditi. Njegovi golovi prošle sezone biti su vitalni za Villinu sezonu. Ne mislim da si svako može priuštiti Darrena", izjavio je McLeish, koji iz vlastitog iskustva zna što se dogodi kada se izgubi napadač.

"Ne bih ponovo došao u iskušenjem da izgubim nekog od napadača nakon što je to loše uticalo na Birmingham prošle sezone. Izgubili smo Nikolu Žigića nakon finala Carling Cupa i Obafemija Martinsa. Bio je to veliki udarac za klub. Ljudi kažu da napadači čine razliku u Engleskoj".

Aston Villa večeras igra protiv Stoke Cityja i McLeish je pohvalio momčad za koju brani bh. golman Asmir Begović.

"Ovo će biti izazov za igrače. Moraju biti mentalno jaki jer je Stoke jaka momčad koja igra dobar nogomet. Gledao sam ih protiv Spursa 11. decembra i igrali su vrlo dobro".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.