Meč Werder - Wolfsburg na meti terorista?

Bremen u strahu

Meč Werder - Wolfsburg na meti terorista?

Je li utakmica između Werdera i Wolfsburga u okviru 23. kola Bundeslige pod znakom pitanja? Upravo ovo pitanje postavili su mnogi u Njemačkoj koji i nisu usko vezani za dva bundesligaška kluba.

Naime, bremenska policija skrenula je pažnju organizatorima utakmice da postoji opasnost od "islamističkih napada" u gradu, a do ovih saznanja policija je stigla u petak navečer, a saopštila ih je u subotu ujutru. Zbog svega spomenutog policijske snage preduzele su velike "mjere zaštite na otvorenom".

Lokalne vlasti upravo utakmicu Werdera i Wolfsburga, na kojoj će biti više od 40.000 nastoje što je moguće jače osigurati, a bez obzira na sve okolnosti utakmica će se odigrati.

"Nismo razmišljali od otkazivanju utakmice", rekao je Werderov sportski direktor Thomas Eichin, te dodao: "Moramo se konstantno informisati o sigurnosnoj situaciji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.