Među nositeljima Kolumbija, Švicarska,  Belgija?

Sedam najboljih iz oktobra plus Brazil

Među nositeljima Kolumbija, Švicarska, Belgija?

Po prvi put u svojoj istoriji reprezentacija Bih će se naći među 32 najbolje reprezentacije svijeta i sa nestrpljenjem će se čekati 6 decembar kada će u Bahiji biti obavljen žrijeb. 32 selekcije će biti raspoređene u četiri tzv. šešira.

U prvom su Brazil kao domaćin i još sedam najbolje rangiranih na FIFA-inoj rang listi iz oktobra 2013.godine. Ostala selekcije će se naći u preostala tri šešira gdje će biti rasporežene po geografskih i sportskim kriterijima.

Brazil će se sigurno naći u grupi A, dok bi gledajući rang listu u ovom trenutku statuse nositelja imale reprezentacije Španije, Njemačke, Argentine, Kolumbije, Belgije, Švicarske i Urugvaja ukoliko prođe dodatne kvalifikacije, ukoliko ne, tu su Holandija ili Italije, selekcije koje su u oktobru imale po 1136 bodova. Najnovija rang lista će se pojaviti u četvrtak, a već sada se može reči da su najbolji posao napravile Kolumbija i Švicarska.

Iako je još rano pričati o tome s kim i kako, čini se na prvu da bi bilo najbolje izbjeći Brazil, Argentinu, Njemačku, Španiju pa i Belgiju, dok ne bi bilo loše naći se u grupi sa Švicarskom, Urugvajem, Italijom ili Kolumbijom. Naravno, prvo treba pričekati utakmice baraža pa onda žrijeb.

Moguća FIFA-ina rang lista u oktobru:
1. Španija   1513
2. Njemačka  1311
3. Argentina 1266
4. Kolumbija 1178
5. Belgija   1175
6. Urugvaj   1164
7. Švicarska 1138
8. Holandija 1136
9. Italija   1136

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.