Medunjanin čeka Ćirin poziv
Želi poziv selektora Blaževića: Haris Medunjanin

Napadač iz Primere odmara u Sarajevu

Medunjanin čeka Ćirin poziv

Haris Medunjanin (24) jedini je bh. fudbaler koji nastupa u španskoj ligi. Premda je Primera među pet najjačih liga na Starom kontinentu, Medunjanin nije bh. reprezentativac. Nije, ali bi mogao postati u skorije vrijeme, piše sarajevski San.  

Naime, Medunjanin je nastupao za mlađe uzraste reprezentacije Holandije, u kojim je sakupio dvadesetak utakmica. Prije  igrajući za Alkmar.

„Bio sam prvak Evrope na prvenstvu mladih reprezentacija u Portugalu. Bilo je to prije dvije godine“, podsjeća Haris, koji trenutno odmara kod rodbine u Sarajevu.

Demantira glasine kako nije želio bh. dres. I pojašnjava...

„Uvijek sam želio igrati za BiH, ali sam su me selektori Holandije ranije primijetili i pozvali. Nisam mogao beskonačno čekati poziv iz BiH, kako niko nije dolazio kod mene, ja sam igrao za Holandiju.

Bivši čelnici Saveza i reprezentacije ostavljali su poruke na telefonskoj sekretarici Harisovog telefona.

„Nikad nikome nisam izjavio da ne želim igrati za BiH. Čak i kada sam igrao na evropskom prvenstvu, naglašao sam želju za pozivom iz BiH. Obradovala me odluka FIFA - e. Svi moji znaju za moju želju. Sada čekam poziv Miroslava Blaževića. Mislim da se imam pravo nadati pozivu. Igram u Valladolidu, to je prva divizija, gdje se igra jako kvalitetno. Svjestan sam da se samo igrom mogu izboriti za poziv. Godi mi što se selektor raspitivao za mene“, ističe Medunjanin.

Pratio je igre naše reprezentacije, sve respektira, ali cijeni i sebe...

„Oduševljen sam novim licem naše reprezentacije. Ćiro je sve posložio kako treba“, kaže Medunjanin.

Igrate u Španiji, koja je glavni favorit naše grupe. Španci su «načeti» na nedavnom Kupu Konfederacija?

“Ne trebamo se opterećivati Špancima, ni Turcima, već samo Armenijom. Uvjeren sam da će Blažević naći najbolju taktiku za Armeniju, koja će nas odvesti do baraža, a nadam se i do Afrike“, optimista je Medunjanin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.