Medunjanin čeka priliku

Medunjanin čeka priliku

Haris Medunjanin, kako sada stoje stvari, mogao bi biti novo veliko pojačanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ako je suditi po do sada prikazanom.

Vezni igrač španskog Valladolida dobio je poziv selektora Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića za susrete baraža, koje Zmajevi igraju sa Portugalom, te je na prvim treninzima i kontrolnom susretu sa lokalnom ekipom Vinodolskog pokazao zavidan nivo kvalitete. Medunjanin je u meču sa hrvatskim niželigašem bio i strijelac, a na treninzima je, igrajući po lijevoj strani, pokazao da bi Ćiro mogao itekako na njega računati.

"Kao prvo moram reći da mi je veoma drago što sam se konačno priključio reprezentaciji svoje domovine. Poseban je osjećaj biti ovdje sa ostatkom tima. Dugo sam čekao poziv u reprezentaciju BiH i evo dočekao sam i to u kakvom trenutku, kada igramo jednu od najvažnijih utakmica u istoriji", priča Medunjanin za SportSport.ba.

"Poznajem jako dobro veći broj reprezentativaca Portugala koji igraju u Španskoj Primeri i mogu reći da pred nama nije nimalo lak zadatak. Igraju veoma dobar fudbal, sa mnogo kratkih pasova i vole držati posjed lopte na svojoj strani. Međutim, kroz ove kvalifikacije pokazali su dosta slabosti i mislim da ćemo uspjeti naći načina kako ih pobijediti u dvije utakmice".

Haris je svjestan da utakmicu u Portugalu vjerovatno neće početi od prve minute.

"Na mojoj poziciji u reprezentaciji igra nekoliko zaista sjajnih fudbalera, koji su tu dosta duže od mene. Ipak, sasvim je normalno da se nadam svojoj prilici, a na meni je da se pokušam nametnuti do prvog tima", dodao je Medunjanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.