Medunjanin demantovao glasine o pijančenju

Velika afera potresa Valladolid

Medunjanin demantovao glasine o pijančenju

Adnan Beganović

Loši rezultati, nervoza na terenu i na tribinama uzrokovali su aferu koja sada potresa Valladolid, a jedan od glavnih junaka iste je i naš reprezentativac Haris Medunjanin. Naime, navijači Valladolida zvižducima su dočekali našeg reprezentativca uoči duela sa Villarealom zbog toga što su pojedini španjolski mediji donijeli informaciju da je bh. internacionalac sa još nekoliko saigrača proveo ludu noć u Salamanci uoči utakmice sa Espanyolom.

Medunjanin je na provokacije navijača uzvratio što je izazvalo još veći bijes fanova Valladolida, a danas je demantovao priče oko navodnog tulumarenja sa Manuchom i Peleom.

"Nijedan od nas trojice nije izlazio noć prije utakmice sa Espanyolom. Bili smo kod kuće i igrali Play Station. Nas optužuju da smo izašli u Salamancu, ali to nije tačno. Znam da sada, nakon svega izgledamo krivi i da bi sada svi željeli vjerovati da su za naše loše partije u Primeri krivi izlasci i alkohol, ali ništa od toga nije tačno. Nikada ne izlazimo prije utakmica, ponekad izađemo ali samo ako smo narednog dana slobodni."

Medunjanin smatra da nema potrebe da dokazuje da nije kriv za ove optužbe, već bi oni koji ih iznose trebali donijeti i neke dokaze.

"Klub bi nas trebao podržati pred medijima i navijačima, a ne da čekaju dokaze. Oni koji nas optužuju trebali bi iznjeti neki dokaz za svoje tvrdnje, neke fotografije ili bilo šta slično. Ali, to se sigurno neće desiti jer mi uopšte nismo ni bili u Salamanci. Nemam potrebe bilo šta da dokazujem, a oni koji su nas optužili trebaće nam se izviniti, jer je ova situacija veoma neugodna za nas", ističe naš reprezentativac koji je na zvižduke publike na susretu sa Villarealom neprimjereno reagovao.


"Nisam dobro reagovao na zvižduke sa tribina i želim se izviniti navijačima. Dosta toga dešavalo se u posljednjim danima i sve to je uticalo na mene. Uvijek dajem sve od sebe na terenu i želim svome timu maksimalno pomoći, ali teško je igrati kada ti sa tribina dovikuju da si pijanica. Ja sam profesionalac i znam da pred važne utakmice nema izlazaka i alkohola", rekao je Medunjanin.

Kapiten Valladolida, Alberto Marcos Ray, stao je na stranu našeg reprezentativca.

"Publika je ljuta zbog loših rezultata i na to imaju pravo, ali nisu fer prema Harisu. On nije osoba koja pije alkohol, a to da li je bio u Salamaci dan prije utakmice će još biti dokazano. Obzirom da ja nisam vidio nikakav dokaz koji bi podržao optužbe prema mojim saigračima, vjerujem im u potpunosti i stojim iza njih.", rekao je Marcos i dodao:

"Harisa je sve ovo veoma pogodilo. Plakao je u svlačionici nakon utakmice. Shvatam da su navijači ljuti na nas, ali nemaju pravo da to sve istresu na njemu."

Otkaz treneru


Buka u Valladolidu ne smanjuje se, a pala je i prva "žrtva". Večeras je otpušten strateg Jose Luis Mendilibar, a novo ime na klupi španskog kluba biće poznato prije subote kada će Valladolid igrati protiv Tenerifa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.