Medunjanin i Zec među Zmajevima
Haris Medunjanin

Ćiro kompletira spisak

Medunjanin i Zec među Zmajevima

Za predstojeće utakmice baraža za odlazaka na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi reprezentacija Bosne i Hercegovine biće bogatija za nekoliko novih Zmajeva.

Ćiro se odlučio ponovo u reprezentaciju pozvati sjajnog mladog napadača Šibenika Ermina Zeca, koji hara Hrvatskom nogometnom ligom i koji bi definitivno mogao biti od velike pomoći u dvomeču sa Portugalcima. Također, poziv će dobiti i Haris Medunjanin, vezista španskog Valladolida, koji je u posljednje dvije utakmice u Primeri postigao dva prekrasna gola i najavio da bi također mogao biti otkrovljenje.

Selektor BiH ima dilemu da li pozvati 22 ili 24 fudbalera, a u slučaju da bude 24 tada će na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine vjerovatno biti još nekih novih imena. Nažalost, čak devet Zmajeva ima žute kartone, pa prijeti opasnost suspenzije za revanš u Zenici 18. novembra.

Zec i Medunjanin gotovo sigurno neće dobiti mjesto u prvih 11, s obzirom da Ćiro na njihovim pozicijama ima Džeku, Ibiševića, Ibričića i Misimovića, ali oba ova fudbalera pokazala su da mogu zabiti ama baš svakom. Slikovit je primjer Harisa Medunjanina, koji je u posljednja dva kola španske Primere u svom Valladolidu priliku dobio sa klupe i nedugo nakon što je ušao zabio je dva predivna gola.

Osim toga, Medunjanin igra u Španiji, gdje igra veliki broj Portugalaca i sasvim je sigurno da bi mogao biti od velike koristi Zmajevima, baš kao i Zec, koji ove sezone igra u životnoj formi.

Međutim, naš najveći problem je u odbrani, gdje Ćiri nedostaje igrača. Doduše, od povrede se potpuno oporavio Džemal Berberović, ali našem stoperskom trojcu Safetu Nadareviću, Sanelu Jahiću i Emiru Spahiću prijeti suspenzija zbog žutih kartona, pa će Ćiro morati naći neku alternativu za zadnju liniju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.