Medunjanin: Ne smijemo očajavati

Medunjanin: Ne smijemo očajavati

Ćiro ga je stavio na poziciju defanzivnog veznog tokom prvih 45 minuta sinoćnjeg susreta sa Portugalom, ali se Haris Medunjanin i nije najbolje snašao u ulozi.

Ipak, debi mladog veziste Valladolida može se okarakterisati kao dobar. Treba u obzir uzeti strašan pritisak odlučujuće utakmice baraža. Medunjanin je nakon meča, kao i kompletna reprezentacija Bosne i Hercegovine, djelovao i više nego utučeno.

"Teren je bio zaista težak i na njemu se nije mogla razviti igra pasova, ono što meni odgovara. Zato smo se koncentrisali na duge lopte prema našim napadačima, ali nismo našli put do mreže. Prvo poluvrijeme smo imali tempo igre na svojoj strani, opasno smo stjerali Portugalce, koji su se, imam osjećaj izgubili na terenu, ali to nismo uspjeli iskoristiti", rekao je Medunjanin, te dodao da ovo nije smak svijeta.

"Iako je ovaj poraz strahovito bolan za sve nas, ne smijemo očajavati. Imamo mladu i talentovanu reprezentaciju, čije vrijeme tek dolazi i sada se moramo okrenuti narednim susretima i kvalifikacijama koji su pred nama. Ovo nam sve može biti jako dobra škola", dodao je vezista Valladolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.