Medunjanin: Pobjedom na SP

Vezista Valladolida debituje u istorijskoj utakmici

Medunjanin: Pobjedom na SP

Pred našim Zmajevima večeras je sigurno ispit karijere, najteža utakmica do sada. Na drugoj strani terena stajaće Portugal, spreman da odbrani 1:0 iz Lisabona i prolazak na Svjetsko prvenstvo.

Možda će i najteže biti vezisti Valladolida Harisu Medunjaninu. Mladi Sarajlija je prošle sedmice po prvi put stigao na okupljanje reprezentacije, a još uvijek nije zabilježio debi u nekoj zvaničnoj utakmici.

Međutim, nakon što su zbog žutih kartona otpali Elvir Rahimić i Samir Muratović, te nakon što se na povredu žali Zvjezdan Misimović, Medunjanin se iznenada našao u prvom planu. Prema najavama selektora Miroslava Blaževića, Medunjanin će večeras utakmicu započeti u prvoj postavi.

"Naravno da ima malo straha, što je dobro jer nas tjera na oprez. Međutim, računica je jasna: Mi moramo pobjediti. Svi smo profesionalci i u svojim nogama imamo mnogo važnih i teških utakmica, pa se nadam da ćemo svi zajedno apsolvirati i ovu, te pobjedom se plasirati na Svjetsko prvenstvo", rekao je Haris Medunjanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.