Medunjanin: Pogodak poklanjam navijačima

Omiljen u Valladolidu

Medunjanin: Pogodak poklanjam navijačima

Adnan Beganović

Jedini bh. reprezentativac na privremenom radu u Primeri, Haris Medunjanin, i večeras je svom Valladolidu donio tri vrijedna boda, a u razgovoru za naš portal istako je da ovaj pogodak poklanja navijačima svog kluba.

"Šta da kažem, presretan sam. Moj pogodak ponovo je odlučio pobjednika i to je ono što me najviše veseli. Ova nam je utakmica bila jako bitna i sa ova tri boda polako smo se odmakli sa dna tabele", rekao je Medunjanin u telefonskom razgovoru za SportSport.ba i dodao:

"Utakmica je bila jako teška, opet sam počeo na klupi za rezerve, no imao sam osjećaj da ću upravo ja ponovo biti taj koji će riješiti pitanje pobjednika. Na kraju se ispostavilo da me osjećaj nije prevario."

Medunjanin je već u nekoliko navrata svojim golovima Valladolidu donosio vrijedne bodove, no opet svaki susret počinje s klupe za rezervne igrače.

"Tako je kako je, trener je taj koji odlučuje. Malo čovjeka zaboli kada ga maknu bez ikakvog razloga, no neću da se žalim. Meni ide dobro, a i mom klubu tako da ne mogu biti nezadovoljan", istakao je bosanskohercegovački reprezentativac.

Navijači Valladolida oduševljeni su našim reprezentativcem, bez obzira što je "rezerva",  jedan je od najpopularnijih igrača u klubu.

"Navijači su oni zbog koji se ustvari i igra, a vjerujte mi da me oni doista obožavaju. Večeras kada sam ulazio cijeli stadion je ustao na noge i pružio mi podršku u tim momentima. To je nešto neopisivo, za to se živi. Kada vidite kako vas vole oni zbog kojih se igra fudbal, onda ste doista sretni. Zato ovaj gol poklanjam upravo njima", rekao je Medunjanin.

Na kraju razgovora dotakli smo se i reprezentacije, a Haris se nije puno htio osvrtati na prošlost i rekao je da je ponosan što je debitovao za našu reprezenzaciju.

"Ponosan sam što sam obukao državni dres. Nismo se uspjeli kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo, ali moramo glave dignuti i gledati u budućnost. Mislim da imamo dobru reprezentaciju i da uz malo sreće možemo dohvatiti Evropsko prvenstvo", zaključio je Medunjanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.