Medunjanin ušao i zabio za remi Valladolida
Medunjanin je ponovo bio igrač odluke za Valladolid

Primera Division

Medunjanin ušao i zabio za remi Valladolida

U španskoj Primeri su danas odigrane četiri utakmice. Haris Medunjannin je ponovo ušao u nastavku i pogodio za svoj Valladolid u remiju protiv Osasune 1:1. U ostalim utakmicama dosta uzbuđenja. Athletic Bilbao je na svom San Mamesu bio siguran protiv Tenerifa, Zaragoza je ponovo poražena, a Malaga je pobjedom nagovijestila bolje dane.

Utakmica Osasune i Valladolida je bila veoma loša do posljednjih petnaest minuta kada su oba tima zaigrala nešto ofanzivnije. Haris Medunjanin je u 80. minuti doveo goste u vodstvo sjajnim golom, a Camunas u 86. minuti poravnava rezultat i spašava Osasunu poraza.

Athletic Bilbao je opravdao ulogu favorita protiv Tenerifa i upisao ubjedljivu pobjedu 4:1. Nakon prvog poluvremena golovima Llorentea i Toquera domaći tim je napravio osjetnu prednost. U nastavku utakmice Iraola je povisio na 3:0, a samo osam minuta kasnije Pablo Alfaro smanjuje rezultat. Četiri minute kasnije, tačnije u 63. minuti, Igor Gabilondo postavlja 4:1.

Zaragoza je ponovo razočarala svoje navijače izgubivši od Sportinga sa 3:1. Golove za Sporting postigli su Mate Bilić u 38. i Luis Moran u 63. minuti utakmice, a Salvador Arismendi je u sudijskom vremenu utakmice  smanjio rezultat. I kad su gledatelji na La Romaredi pomislili da je gotovo, Barral je pogodio za 3:1.

Malaga je potrvdila izlazak iz krize pobjedom nad Espanyolom 2:1. Fernando je doveo Malagu u vodstvo, Victor Ruiz je u 45. minuti poravnao, a pobjedu Malagi donio je Victor Obina u 75. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.