Medunjaninu 27 minuta, Valladolidu poraz

16. kolo španske Primere

Medunjaninu 27 minuta, Valladolidu poraz

Edmir Škorić

Odigrano je pet od sedam preostalih susreta 16. kola španske Primere. Bod sa gostovanja izvukli su Deportivo i Malaga, a Valladolid bh. reprezentativca Harisa Medunjanina poražen je kod Getafea (1:0). Medunjanin je odigrao nešto manje od pola sata.

Bodove spasa osvojili su igrači Almerie na svom terenu protiv posljednjeplasiranog Xereza. Gol odluke postigao je Ortiz u 89. minuti utakmice. Identičnim rezultatom Getafe je savladao Valladolid. Rezervista Casquero je u 84. minuti pogodio za vodstvo domaćih, a naš reprezentativac ovaj je put dobio nešto više minuta. Medunjanin je zamijenio Alemana u 63. minuti.

Najupsješniji danas bili su igrači Racing Santandera, koji su sa 2:0 slavili protiv Tenerifea. Colsa i Xisco su u samo tri minute riješili pitanje pobjednika (72. i 75.).

Bodove su podijelili Zaragoza i Deportivo La Coruna (0:0), kao i Sporting Gijon i Malaga (2:2). Dva su puta gosti vodili, ali se oba puta Sporting uspio spasiti. Duda je u 10. minuti donio vodstvo gostima, u samom finišu prvog dijela Gregory poravnao, da bi Weligton u 60. ponovo vratio prednost Malagi. Konačnih 2:2 postavlja Canella devet minuta kasnije.

Od 19 sati sastaju se Mallorca i Athletic Bilbao, dok se posljednji meč igra u 21 sat u Pamploni, gdje Osasuna dočekuje drugoplasiranog Real Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.