Mehadžić više nije član NK Jedinstvo

Mehadžić više nije član NK Jedinstvo

S. Grebović

Jedan od najstarijih aktivnih igrača nogometnog kluba Jedinstvo, Elvis Mehadžić zvani „Mačak“ od minule sedmice ne brani crveno – bijele boje. Naime, prema njegovim riječima Branislav Pekez, šef stručnog štaba ga je pozvao u službene prostorije te mu saopćio da  je navodno po odluci Upravnog odbora kluba nije više potreban klubu, te da ima odriješene ruke.

Kako ističe Mehadžić takvom je viješću bio iznenađen i povrijeđen. Nije mu poznato ko je donio tu odluku i ustrajan je u svojoj namjeri da sazna razloge takve odluke, koja je po njegovim navodima ne ispravna.
Inače, Mehadžić je svoju karijeru počeo u ekipi NK Prekounje, završetkom rata prešao je u Jedinstvo, te ostao u klubu sve do dana kada mu je saopćena ova iznenađujuća vijest.

Iako je imao mnogo prilika  da zaigra u mnogo poznatijim i bogatijim klubovima, ostao je vjeran crveno – bijelom dresu.

U vezi ovoga slučaja kontaktirali smo i drugu stranu, predsjednika NK Jedinstva, Edina Mulića koji nam je tom prilikom istakao da Upravni odbor nije donio odluku i svoj stav o slučaju Elvisa Mehadžića. Po njegovim navodima to je isključiva odluka trenere Pekeza koji je bio nezadovoljan Mehadžićevim zalaganjem na zelenom terenu i nekorektnim odnosom prema ekipi. Mulić je također naglasio da Uprava kluba stoji iza odluke trenera i da će podržati svaku njegovu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.