Mehmed Janjoš: Nismo imali sreće
Igrači Sarajeva su poslije susreta razočarano popadali na pod

Mehmed Janjoš: Nismo imali sreće

U odličnom susretu na početku sezone Premijer lige BiH, Sarajevo je protiv Slobode bilo dominantno u polju, ali mnoštvo prilika igrači bordo tima nisu uspjeli realizovati i na kraju su sa gostima morali podijeliti bodove.

Sloboda se na Koševu odlično branila i sa fantastičnim Denisom Mujkićem zasluženo nose bod u Tuzlu.

Igrači Sarajeva su poslije utakmice pali na teren, jer su svjesni bili da su prosuli dva važna boda, koja su još veća kada se zna kako se teško u Premijer ligi dolazi do gostujućih bodova. Nakon utakmice u bordo taboru niko nije bio raspoložen, ali ipak su pristali pričati za naš i vaš portal.

"Ne znam šta reći nakon ove utakmice. Ušli smo silno motivisani i taj rani go lšto smo primili malo nas je poremetio.», rekao je Mehmed Janjoš, strateg Sarajeva. «Pokušali smo se vratiti odmah u igru, ali jednostavno nismo pronašli put do mreže. Drugo poluvrijeme sam pokušao sa izmjenama i pokazalo se da su svježi igrači unijeli dosta preokreta, ali i pored tolikih šansi, mi nismo mogli do pobjede. Sada se moramo okrenuti drugim utakmicama, prvo protiv Helsingborga, a onda ćemo u Modriči sve učiniti da vratimo izgubljene bodove. Samo mogu reći da nismo imali sreće.", završio je Mehmed Janjoš.

Kapiten Sarajeva bio je također razočaran, ali i ponosan na svoje navijače sa kojima je na kraju utakmice otišao sa njima na sjevernu trbinu.

"Ne mogu da vjerujem da nismo uspjeli da pobjedimo. Bili smo puno bolja ekipa i prokockali smo toliko šansi. Jednostavno lopta nije htjela u gol. Moram se zahvaliti svojim Hordama koji su nas bodrili svim srcem iako nismo upisali pobjedu. Mogu im obećati da ćemo dati sve od sebe da prođemo Helsingborg i tako ih obradujemo, jer u oni to zaslužili.", rekao je pun emocija Muhamed Alaim.

Sa druge strane gosti su bili puno zadovoljniji. Igrači Slobode imali su svoj cilj koji su i ostvarili.

"Mi smo došli sa jasnim ciljem da osvojimo najmanje bod to smo i ostvarili.», rekao je Adnan Osmanhodžić za SportSport.ba. «Sarajevo je jedna jaka ekipa i to se vidjelo i na ovoj utalmici. Odigrali smo odlično u odbrani, a možda smo imali malo i sreće kada su oni pogodili dvije prečke. Mogu reći sasvim sigurno da je Sarajevo jedan od glavni favorita za titulu i neće mnogo ekipa uzeti ovdje bodove. Ovom prilikom bih im poželio puno sreće i da u četvrtak daju sve od sebe i prođu dalje u evropskom takmičenju.", dodao je Osmanhodžić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.