Mehmed Janjoš novi sportski direktor Olimpica

Povratak na Otoku

Mehmed Janjoš novi sportski direktor Olimpica

Nakon brojnih pojačanja u igračkom ali i u stručnom štabu, Olimpic će u nastavku sezone biti jači i za Mehmeda Janjoša koji je danas imenovan za sportskog direktora kluba. 

Ovo će biti treći povratak na Otoku Mehmeda Janjoša, nakon što je prethodno osim funkcije na koju se vraća obavljao i dužnost šefa stručnog štaba.

"Brzo smo se dogovorili oko svega, predsjednik kluba mi je ponudio ovu funkciju i u svemu smo se složili. Drago mi je što ću u narednom periodu obnašati dužnost sportskog direktora Olimpica i sretan sam što sam dio jednog velikog projekata," kazao je Janjoš.

Novi sportski direktor Olimpica vjeruje da ekipa na kraju sezone može izboriti plasman u evropska takmičenja.

"Olimpic je trenutno jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i naravno da je naš cilj plasman u Evropu ove sezone. Bit će potrebno mnogo odricanja kako bismo došli do cilja, ali sam uvjeren da će Olimpic na kraju sezone igrati u Evropi."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tokom prelaznog roka u Olimpic je stiglo čak deset novih igrača, Janjoš je zadovoljan prelaznim rokom i načinom na koji je Olimpic dovodio igrače.

"Znam većinu igrača koji su došli i ono što mogu reći je da sam zaista zadovoljan ovim prelaznim rokom. Sva pojačanja dovođena su ciljano i drago mi je zbog toga. To su igrači koji su trebali Olimpicu i vjerujem da ćemo sa njima na proljeće biti još jači," dodao je Janjoš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.