Mehmed Janjoš novi trener Sarajeva
Janjoš će od ponedjeljka i zvanično biti novi kormilar "bordo" tima

Upravni odbor „bordo“ tima odlučio

Mehmed Janjoš novi trener Sarajeva

Ono što je SportSport.ba najavio prije tačno mjesec dana, početkom naredne sedmice biće i definitivno potvrđeno. Mehmed Čala Janjoš biće novi trener FK Sarajevo, a ozvaničenje njegove funkcije previđeno je za ponedjeljak.

Janjoš će ugovor sa Sarajevom potpisati na dvije i pol godine, a na klupi „bordo“ tima naslijediće Husniju Arapovića, koji je podnio neopozivu ostavku.   

„Sa Janjošom smo se sastali tokom sedmice i tokom razgovora vrlo brzo smo dogovorili saradnju. Njegovi uslovi su nam bili prihvatljivi i postojala je obostrana želja koja će u ponedjeljak biti verifikovana parafiranjem dvoipogodišnje saradnje“, potvrdili su nam iz FK Sarajevo.

Nekadašnji as premijerligaša sa Koševa i prošlosezonski trener bihaćkog Jedinstva već ranije je bio kandidat za povratak na Koševo, gdje je trenirao ekipu u sezoni 1997/98. Prošle godine, u vrijeme dok je vodio Jedinstvo, postojala je mogućnost da naslijedi Husrefa Musemića, a pregovori su vođeni i ljetos, prije nego što je za kormilara izabran Šener Bajramović, kojeg je naslijedio sada već bivši stručnjak Husnija Arapović.

Iz Sarajeva najavljuje da je ovosezonski cilj izlazak u Evropu, a obzirom na trenutni plasman (5. mjesto sa 23 boda), Janjoša očekuje veoma težak zadatak. Uz loše rezultate iz jesenjeg dijela sezone, ekipu su u zimskoj pauzi već napustila trojica prvotimaca, Admir Raščić (prešao u Norvešku), Zdravko Šaraba (Bjelorusija) i Emir Obuća (Iran), a po svemu sudeći iz kluba će otići i Haris Handžić, za kojeg je, kao što je SportSport.ba i ranije pisao, zainteresovan poljski Lech Poznan. Ipak, sa Koševa su najavili angažovanje nekoliko klasnih pojačanja, no o imenima za sada konkretno ne žele govoriti...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije