Nakon poraza od Zrinjskog

Mehmed Janjoš odlazi sa klupe Sarajeva!

Mehmed Janjoš od sutra više neće biti šef stručnog štaba FK Sarajevo!

Iskusni trener je nakon poraza od Zrinjskog u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:2) najavio da će sutra podnijeti ostavku i napustiti klupu bordo tima.

"Sutra ću podnijeti ostavku. To je moja moralna obaveza. Sarajevo ne može biti ničiji taoc, pa tako ni moj", poručio je Janjoš na press konferenciji nakon utakmice.

"Šta će biti ako Uprava ne prihvati ostavku? Učinit ću sve da je prihvati. Potrebno je da dođe neko da razdrma ekipu. Sarajevo ima dobar tim i može puno toga napraviti. Ne želim biti neko ko će sputavati Sarajevo", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Janjoševoj odluci o odlasku iz Sarajeva prethodili su brojni neuspjesi koje je ovaj klub imao u posljednjih nekoliko mjeseci, počev od poraza u finalu Kupa, ispadanja iz Evrope od objektivno mnogo slabije Zarije već u 1. pretkolu, pa do večerašnjeg poraza od Zrinjskog na domaćem terenu.

Ko će biti nasljednik Mehmeda Janjoša na klupi Sarajeva još nije poznato, ali čelnici bordo tima neće imati mnogo vremena za razmišljanje i morat će brzo reagovati te pronaći njegovu alternativu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi