Kodro i društvo preuzeli lidersku poziciju

Uvjerljiva pobjeda nad Chiassom

Kodro i društvo preuzeli lidersku poziciju

S. Mlaćo

U Challenge ligi Švicarske jučer su odigrani susreti 5. kola. Lausanne Ouchy je savladao sa 5:2 Chiasso i zasjeo na lidersku poziciju.

Lausanne koje sa klupe predvodi bh. stručnjak Meho Kodro tako su na najbolji način iskoristile poraz Grasshopersa kod Kriensa 5:2.

Svih 90 minuta za novog lidera prvenstva upisao je Samir Efendić, dok je Sinan Ramović na terenu proveo 71. minut, a u 35. minuti zatresao je mrežu gostiju, što je bio njegov prvi pogodak ove sezone.

Pored Kodre, u stručnom štabu Lausanna radi i video analitičar Ermin Avdić, a u klubu s obzirom na rezultate mogu itekako biti zadovoljni.

Lausanne uz Winterthur ima najefikasniju momčad lige, postigli su po 12 pogodaka, a sa samo šest primljenih pogodaka ima i najbolju odbranu lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi