Meireles nije pokazivao srednji prst sudiji

Portugalci izdali saopćenje

Meireles nije pokazivao srednji prst sudiji

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Portugala izdao je službeno saopćenje nakon što se u medijima pojavila fotografija Raula Meirelesa, koji navodno pokazuje srednji prst srbijanskom sudiji Miloradu Mažiću.

Tijekom susreta Njemačke i Portugala (4:0), Mažić je isključio Pepea, a Meireles je u tim trenucima podigao oba kažiprsta iza leđa Mažića. U prvom trenutku se činilo kako je portugalski veznjak pokazivao srednje prste, što su iz Fudbalskog saveza ove zemlje demantovali

''Suprotno onome što se pojavilo u medijima i na društvenim mrežama, odlučno opovrgavamo da je Raul Meireles napravio bilo kakvu nekorektnu gestu nakon Pepeova crvenog kartona. Radi se o nesporazumu. Meireles je Bruni Alvesu prenosio upute selektora Paula Benta. Konkretno, objašnjavao mu je da će se zbog Pepeova isključenja vratiti u odbranu i igrati na desnoj strani", stoji u saopćenju Fudbalskog saveza Portugala.

FIFA neće provoditi istragu u ovom slučaju, jer nema ništa sporno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.