Meksikanac Dos Santos na meti Intera?

Meksikanac Dos Santos na meti Intera?

Edmir Škorić

Aktuelni italijanski i evropski prvak Inter namjerava svoje redove pojačati dovođenjem mladog Meksikanca Giovanija dos Santosa, piše italijanski list Tuttosport.

Tuttosport navodi kako Inter prati Dos Santosa, te bi ga mogli dovesti od novca kojeg su inkasirali prodajom Marija Balotellija Manchester Cityju.

Dos Santos je prošlu sezonu proveo na posudbi u Galatasarayu, nakon što se nije uspio nametnuti u startnu postavu kod menadžera Harryja Redknappa. Ipak, impresivni nastupi na Mundijalu u Južnoj Africi, natjerali su Redknappa da Meksikanca uvrsti u početni sastav u sinoćnjem okršaju play-offa Lige prvaka s Young Boysima (3:2 poraz Spursa).

21-godišnji ofanzivac je prve fudbalske korake napravio u Barceloni, čiji je dres nosio do 2008. godine, kada je pojačao redove kluba iz sjevernog Londona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.