Meksikanci istupili iz takmičenja

Copa Libertadores

Meksikanci istupili iz takmičenja

Nakon što su  Sao Paulo i Nacional odbili da putuju u Meksiko na utakmice osmine finala Copa Libertadoresa, vodstvo Meksičkog nogometnog saveza (FMF) u suradnji s klubovima odlučilo je da povuče svoja dva kluba iz daljeg takmičenja.

Nakon pojave svinjske gripe u Meksiku, vodstvo Copa Libertadoresa je odlučilo da meksički klubovi ne igraju svoje mečeve u Meksiku. Prvobitno je bilo odlučeno da San Luis i Chivas ugoste Nacional i Sao Paulo u glavnom gradu Kolumbije Bogoti, da bi onda nakon što su to kolumbijske vlasti odbile donijeli odluku da se mečevi igraju u Santiagu, Čile. Međutim, kao ni Kolumbijci tako ni Čileanci nisu imali razumijevanja za nesretne Meksikance, te su i oni odbili takvu mogućnost. Jedini ko je bio spreman pružiti dobrodošlicu San Luisu i Chivasu bio je drugoligaš iz Ekvadora Aucas. Nakon svega što se izdešavalo Meksikanci su odlučili da istupe iz takmičenja.

"Ne možemo ići i igrati tamo gdje se ne poštouju pravila nogometne igre i nema fair-playa uopće.", rekao je predsjednik meksičkog saveza Justino Compeon nakon donesene odluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.