Meksikanci potvrdili Škorin transfer

Ugovor potpisan na tri godine

Meksikanci potvrdili Škorin transfer

Adnan Beganović

Najbolji igrač Sarajeva i sasvim sigurno fudbaler od čije će forme u mnogome zavisiti rezultati bordo momčadi u nastavku prvenstva, Alen Škoro, od iduće sezone nosit će dres meksičkog Galos Blancos de Queretara.

Navijači Sarajeva ali i svi bh. zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu Škoru će na premijerligaškim terenima gledati još tokom ovog proljeća, a onda će ovaj fudbaler nadamo se svojim igrama oduševljavati navijače u Meksiku.

Napadač Sarajeva potpisao je ugovor sa meksičkim Galos Blancos de Queretaraom, a to je potvrđeno i iz kluba.

"Tačno je da smo potpisali trogodišnji ugovor sa Alenom Škorom. Radi se o napadaču koji je nastupao za reprezentaciju BiH, te igrao i u francuskoj i austrijskoj ligi.", rekao je predsjednik Queretara, Ulises Zurita.

I sam Škoro, u razgovoru za naš portal prije nekoliko dananije krio zadovoljstvo obavljenim poslom.

"Da, istina je da sam potpisao ugovor sa meksičkim klubom i od sljedeće sezone ću igrati za njih. Ja nisam ni krio da sam išao sa njima na pregovore, koji su bili uspešni. Ljudi iz Meksika su mi ponudili odlične uslove, koje zaista nisam mogao odbiti. Morao sam misliti na budućnost svoje porodice i prihvatio sam njihovu ponudu", rekao je tada za SportSport.ba Alen Škoro, a predsjednik meksičkog kluba za tamošnje medije je potvrdio da je posao sa Škorom završen.

Meksički mediji navode da će Uprava i stručni štab Queretara u narednim mjesecima analizirati stanje u ekipi te da će nakon toga odlučiti o ulozi koja će biti dodijeljena Škori pri dolasku u klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.