Meksiko je stvarno najbolji

Završen Gold Cup

Meksiko je stvarno najbolji

Meksiko je po šesti put osvajač Gold Cupa.

Sombrerorsi su u finalu odigranom u Pasadeni savladali domaću selekciju SAD sa 4:2 iako su Jenkiji golovima Bradleya 8. i Donovana u 23. minutu stekli veliku prednost.

Međutim, kao protiv Hondurasa u polufinalu, Meksiko je uspio da napravi preokret. Već do kraja poluvrijemena Barrera u 29. i Guardado u 36. su poravnali skor.

Barrera u 50. minutu donosi prednost, a tačku na pobjedu stavlja Dos Santos u 76. minutu. Ovo je bilo treće uzastopno finale ovih selekcija i SAD je bio bolji 2007. dok je prije dvije godine bilo 5:0 za Meksiko.

Meču je prisustvovalo 93.000 gledalaca, od kojih su 80% bili Meksikanci. Ovo je bio 11. Gold Cup i Meksiko je slavio 6 puta, SAD 4 i Kanada jednom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.