Meksiko na Zmajeve bez glavnih zvijezda

Meksiko na Zmajeve bez glavnih zvijezda

O. Lekić

Selektor meksičke fudbalske reprezentacije, Jose Manuel de la Torre, objavio je imena igrača na koje će računati za prijateljsku utakmicu sa našim nacionalnim timom, koja se igra 9. februara u Atlanti.

Jose Manuel de la Torre za duel sa Zmajevima računat će samo na igrače iz meksikanskog prvenstva, dok su duela oslobođeni igrači koji igraju u Evropi, te oni koji nastupaju za klubove, koji igraju u Copu Libertadores (Jaguares, America i San Luis).

Meksička reprezentacija okupit će se 30. januara u tamošnjem trening centru, gdje će trenirati do 2. februara, nakon čega će se fudbaleri vratiti u svoje klubove.

Spisak meksičke reprezentacije:
golmani - Jesus Corona (Cruz Azul), Alfredo Talavera (Toluca)
odbrana – Paul Aguilar (Pachuca), Ivan Estrada (Santos), Leobardo Lopez (Pachuca), Edgar Dueñas (Toluca), Jonny Magallon (Chivas), Hugo Ayala (Tigres), Jorge Torres Nile (Tigres), Gerardo Rodriguez (Pachuca)
vezni red – Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (Pumas), Jesus Zavala (Monterrey), Antonio Rios (Toluca), Antonio Naelson (Toluca), Luis Perez (Monterrey)
napad - Edgar Pacheco (Atlas), Elias Hernandez (Morelia), Nestor Calderon (Toluca), Jose Maria Cardenas (Santos), Aldo de Nigris (Monterrey), Juan Carlos Cacho (Pumas).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.