Meksiko posramio SAD
Alberto Medina je bio jedan od najboljih Meksikanaca

CONCACAF Gold Cup

Meksiko posramio SAD

Reprezentacija Meksika osvojila je petu titulu prvaka Sjeverne Amerike nakon što je večeras savladala domaću reprezentaciju SAD-a rezultatom 5:0. Niko nije očekivao ovakvu sramotu američke ekipe, ali su Meksikanci pokazali da su u ovom trenutku mnogo bolji tim.

Pred punim stadionom u New Yorku, 79.156 gledatelja, od čega barem dvije trećine meksičkih navijača, Meksiko i SAD su odigrali finalni meč Gold Cupa. Prvo poluvrijeme proteklo je u bezidejnoj igri oba tima, a onda u drugom pravi spektakl. 

Gerardo Torrado u 54. minuti dovodi Meksiko u vodstvo iz penala, da bi samo pet minuta kasnije Giovani Dos Santos poviosio na 2:0. Pet minuta kasnije Carlos Vela postiže i treći pogodak za Meksiko, i tu su sve nade Amerikanaca bile pokopane. 

Jose Castro je u 78. minuti pogodio za 4:0, a u posljednjoj minuti meča Guillermo Franco postavlja konačnih 5:0 za neopisivo slavlje meksičkih navijača. Meksiko je sasvim zasluženo uzeo titulu, jer su tokom cijelog prvenstva igrali najbolje. 

MEKSIKO: Ochoa - Castro (Esquel), Pinto, Valenzuela, Magallon - Medina (Vela), Torrado, Costa, Juarez - Sabah (Franco), Dos Santos

SAD: Perkins - Heaps, Goodson, Pearce, Marshall - Rogers, Beckerman (Cronin), Arnaud (Cooper), Holden - Pause ( Quaranta), Ching

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.