Meksiko pregazio Kostariku
Velika radost meksičkih igrača nakon drugog gola

CONCACAF

Meksiko pregazio Kostariku

Meksiko i SAD su upisali nove pobjede u CONCACAF zoni kvalifikacija za SP, dok je Honduras upisao još jednu pobjedu kojom je ostao u utrci za plasman u Južnu Afriku.

Meksiko je do prije dva kola bio miljama daleko od Južne Afrike, ali se dolaskom na klupu Javiera Aguirrea igra Meksikanaca promijenila za 180 stepeni. Meksikanci su prvo osvojili Gold Cup, a nakon toga bili bolji od velikog rivala SAD-a.

Novu pobjedu Aguirreovi izabranici su upisali u gostima kod dosadašnjeg lidera na tabeli Kostarike sa ubjedljivih 3:0. Meksiko je odigrao savršenu utakmicu, a to se posebno odnosi na Giovania Dos Santosa koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u reprezentativnom dresu.

Meksiko je u vodstvo doveo Dos Santos odličnim udarcem lijevom nogom s nekih 18 metara, i tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku je Meksiko zaigrao još bolje i dokrajčio sinoć vrlo slabu Kostariku.

Iz odlične akcije u 61. minuti Meksiko povisuje na 2:0. Dos Santos je ušao u kazneni prostor i nesebično uposlio Guillerma Franca koji donosi svom timu prednost od 2:0. Samo devet minuta kasnije skoro identična situacija. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Dos Santos koji sjajno asistira Andresu Guardadu za konačnih 3:0.



SAD su teže od očekivanog bile bolje od El Salvadora sa 2:1. Gosti su došli u vodstvo u 32. minuti utakmice preko Christiana Castilla, a Amerikanci su uspjeli napraviti preokret već do poluvremena. Clint Dempsey je u 41. minuti poravnao na 1:1, da bi samo četiri minute kasnije Jozy Altidore postavio konačnih 2:1 za SAD.    

Honduras je sjajnom igrom savladao Trinidad i Tobago i došao na prag historijskog uspjeha. Honduras ima velike izglede da se po prvi put nađe na SP. Pola posla su igrači Hondurasa obavili u prvom poluvremenu kada je Carlos Pavon golovima u 20. i 28. minuti donio Hondurasu veliku prednost.

U nastavku je Honduras nastavio istim tempom i golom Amada Guevare u 61. minuti povisuju na 3:0. David Suazo je u 81. minuti postigao i četvrti pogodak za Honduras, a pet minuta prije kraja utakmice Kerry Baptiste postiže počasni pogodak za Trinidad.  

Rezultati 7. kola:

SAD – El Salvador 2:1
Kostarika – Meksiko 0:3
Honduras – Trinidad i Tobago 4:1  

Tabela:

1. SAD 13
2. Honduras 13
3. Meksiko 12
4. Kostarika 12
5. El Salvador 5
6. Trinidad i Tobago 5

Parovi 8. kola:

Trinidad i Tobago – SAD
El Salvador – Kostarika
Meksiko - Honduras

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.