Meksiko samo dvaput poražen u zadnjih 10 utakmica

Sinoć savladali Wales 2:0

Meksiko samo dvaput poražen u zadnjih 10 utakmica

Edmir Škorić

Meksička nogometna reprezentacija jučer je s 2:0 savladala Wales u New Yorku te u dobrom raspoloženju dočekuje okršaj sa Zmajevima.

U noći s četvrtka na petak u Chicagu će naša reprezentacija još jednom odmjeriti snage s Meksikom. Nakon poraza od Irske u Dublinu, izabranike Safeta Sušića očekuje još jedna jako teška utakmica.

 

Meksikanci su protiv Walesa slavili pogocima Alde De Nigrica, koji je mrežu protivnika tresao u 44. i 89. minuti. U ovoj utakmici Meksiko je igrao u formaciji 4-4-2, a od prve minute su zaigrali sljedeći igrači: Corona - Salcido, Moreno, Meza, Maza - Perez, Zavala, Andrade, Barrera -De Nigris, Dos Santos.

 

Priliku su kasnije dobili Jimenez, Marquez, Molina, Reyna, Torres...

 

Meksiko, inače, ima samo dva poraza u posljednjih 10 utakmica i to od Kolumbije u prijateljskoj te Brazila također u prijateljskoj utakmici. Remizirali su sa Trinidad i Tobagom, a pobjeđivali su prije Walvesa Venezuelu, Srbiju, Argentinu, Kostariku, Urugvaj, Ekvador...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti