Meksiko se vratio, nova pobjeda Hondurasa
Carlos Pavon donosi pobjedu Hondurasu

CONCACAF

Meksiko se vratio, nova pobjeda Hondurasa

U utakmicama 5. kola kvalifikacija za SP zoni CONCACAF, Meksiko je u drugom nastupu Javiera Aguirea došao do pobjede nad Trinidadom, i tako se vratio u utrku za plasman na SP.

Meksiko je ostvario svoju tek drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama. Momci Javiera  Aguirea su na prepunom Estadiu Azteca pred više od 80.000 gledatelja savladali podmlađeni tim Trinida i Tobaga sa 2:1. Već u 1. minuti napadač Villarreala Guillermo Franco baca u delirijum domaće navijače. U posljednjoj minuti prvog dijela meča Hayden Tinto poravnava rezultat na 1:1. Čim je počelo drugo poluvrijeme Emillio Rojas donosi novo vodstvo Meksiku, što je bio i konačni rezultat meča. Meksiko nije odavno startao lošije u kvalifikacijama, ali ipak, pred njima je još pet kola do kraja, a razlika na tabeli nije velika, tako da bi sombrerosi ipak trebali biti učesnici SP naredne godine. 

Honduras je na veoma dobrom putu da se nađe u Južnoj Africi naredne godine. Sjajna mlada ekipa sastavljena od nekoliko vrlo dobrih igrača koji igraju u Europi, kao što su Palacio, Zapata, Mendoza ili David Suazo, pojačani sa par vrlo dobrih igrača koji igraju širom američkog kontinenta, za sad dobro guraju na tom putu. Sinoć su na svom stadionu sa minimalnih 1:0 savladali El Salvador. Strijelac jedinog gola na meču bio je Carlos Pavon u 14. minuti meča. Ovom pobjedom Honduras je došao do trećeg mjesta koje direktno vodi na SP.

Rezultati:

Meksiko – Trinidad i Tobago 2:1
Honduras – El Salvador 1:0
Ranije igrano Kostarika – SAD 3:1

Poredak: Kostarika 12, SAD 10, Honduras 7, Meksiko 6, El Salvador 5 i TiT 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.